RSS

Julia achtste op Junior Songfestival in Malta

17 Nov

De jonge zanger Vincenzo uit Italië heeft zaterdagavond het Junior Eurovisie Songfestival in Malta gewonnen met het lied Tu Primo Grande Amore. Armenië eindigde als tweede en Bulgarije werd derde. De Nederlandse Julia haalde de achtste plaats met haar zelfgeschreven nummer Around.

ANP151114164-1

Er deden zestien landen mee aan de zangwedstrijd, met de Italiaanse Vincenzo al enige jongen in het muzikale gezelschap. Hij kreeg met zijn nummer 159 punten voor Italië, Armenië kreeg 147 punten, Bulgarije 146 en Nederland 70. De 15-jarige Julia uit Zeewolde trad als laatste op. De tweelingzusjes Mylène en Rosanne, die Nederland in 2013 vertegenwoordigden, mochten namens Nederland de punten geven in de live-uitzending. Zij werden vorig jaar ook achtste, met hun nummer Double Me.

De finale in Malta, dat vorig jaar won dankzij de bijdrage van Gaia, werd door AVROTROS uitgezonden op NPO 3. Jan Smit verzorgde het commentaar. Aan de twaalfde editie van de zangwedstrijd deden zestien landen mee: Armenië, Bulgarije, Cyprus, Georgië, Italië, Kroatië, Malta, Montenegro, Nederland, Oekraïne, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Wit-Rusland en Zweden.

http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/julia-achtste-op-junior-songfestival-malta

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 17, 2014 in 2014

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: