RSS

Femke winnares AVRO Junior Songfestival

06 Oct

Femke Meines uit Tuitjenhorn vertegenwoordigt Nederland op 1 december tijdens het internationale Junior Eurovisie Songfestival met haar liedje Tik Tak Tik. De 12-jarige Femke won zaterdagavond de nationale finale van het AVRO Junior Songfestival 2012 in Aalsmeer.

Femke verzamelde 31 punten van de kinderjury, de vakjury en de kijkers thuis. ‘Super bedankt’, reageerde de tienerzangeres, terwijl ze de trofee met beide handen hoog in de lucht hield.

Tik Tak Tik is geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis. Het was een van de vijf finale-acts die voorbij kwamen tijdens de live-uitzending op de publieke kinderzender Zapp. Met 30 punten eindigde de 14-jarige Alessandro uit Zaandam op de tweede plaats met zijn liedje Una Chica Especial. Sterre (14) uit Purmerend eindigde met haar liedje I’m Singing op de gedeelde derde plaats, samen met de boyband mainstreet van het liedje Stop The Time. Beide finale-acts kregen 26 punten van de jury en de kijkers. De 12-jarige Melle uit Leiden eindigde als vijfde met het liedje Dromen.

Lovend De presentatie was in handen van Ewout Genemans. De vakjury bestond uit Ferry Doedens, John Ewbank en Lieke van Lexmond. De jury was lovend over de prestaties van Femke op het podium.

Nederland is dit jaar gastland van Junior Eurovision Song Contest 2012. Het muziekevenement heeft op zaterdag 1 december plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam

http://www.destentor.nl/nieuws/algemeen/show/11825308/Femke-winnares-AVRO-Junior-Songfestival.ece

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 6, 2012 in 2012

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: